donderdag 20 september 2018

Inruilen binnen 90 dagen

Valt het je ook op dat zoveel dames zo kort na hun inscheping op M4M, met de man van hun leven verdwijnen van de site om samen het ruime sop te kiezen, in echte 'love boat' stijl? Om na een tijdje weer boven water te komen...bleek dat het papieren bootje niet wou blijven drijven ;-).
Sta me toe je het geheim erachter toe te vertrouwen: nogal wat vrouwen beschikken over een soort zesde zintuig, een paar onzichtbare sensoren die hen feilloos leidt in hun keuze, doorheen een zee van testosteron,... naar de foute man ;-). Bij de meesten is dit orgaan enigszins evolutief (type A), het kan leren van negatieve ervaringen. Bij anderen echter, blijft het wat onderontwikkeld (type B), zodat de gevolgen soms niet te overzien zijn.

Als man kan je maar beter geïnformeerd zijn over het bestaan van dit fenomeen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen enkele zin om contact trachten te leggen met een nieuw lid. Je zal ofwel geen antwoord krijgen, ofwel een berichtje dat er veel te veel aandacht in haar richting gaat, dat ze niet onmiddellijk tijd heeft, dat ze niet zo actief ermee bezig is, of dat je gewoon veel beter moet proberen.  In werkelijkheid heeft op dat moment het zesde zintuig de controle van alle andere overgenomen en wordt er een snelle en efficiënte selectieprocedure afgewerkt. Ik geef mijn soortgenoten dan ook steevast het advies om een afwachtende houding aan te nemen, tot wanneer de dame aan het einde van de garantieperiode haar nieuwe reisgezel komt inruilen.

Als je daarna in contact komt met een type A dame, zal ze openstaan voor jou en kan er alsnog iets moois openbloeien. Dus kort: rustig blijven, niet blokkeren, afwachten, en de inruilperiode doet de rest :-).

Als je hierna echter een type B dame ontmoet, zal je gauw vaststellen dat het ritueel van fase 1 zich gewoon herhaalt.  Verder aandringen heeft dan ook geen zin. Beleefd en vriendelijk afscheid nemen lijkt de beste optie.

Maar het allerbelangrijkste als man is erop te letten niet het slachtoffer te worden van een foute keuze, ook wel genoemd: het syndroom van de Ignorante Kerel in een Eindige Affaire, of kortweg: het IKEA-syndroom, inruilbaar binnen de 90 dagen :-).

(ps. ook de man gaat hier wellicht niet altijd vrijuit, maar die blog laat ik liever aan de dames over ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.